Permanente vorming

Elke advocaat moet zich permanent bijscholen in juridische en praktijkondersteunende materies. Hij moet jaarlijks 20 punten verzamelen en kan daarvoor o.a. opleidingen volgen die erkend zijn door de Orde van Vlaamse Balies. Organiseert u opleidingen? Voeg hieronder uw opleiding toe om erkend te worden.

Aanmelden als organisator

U kan als opleidingsverstrekker via ons platform Opleidingsinstituut aanvragen opsturen en opleidingen promoten. 

Hebt u nog geen account? Vraag dan meteen uw account aan >>

 

Ga naar het Opleidingsinstituut

Word een erkende opleidingsinstelling

Als organisator kunt u op eigen verzoek door de erkenningscommissie erkend worden als erkende opleidingsinstelling.

Als erkende opleidingsinstelling moet u gedurende de geldigheid van uw erkenning uw aanvragen niet meer voorleggen aan de erkenningscommissie en beslist u zelf welke vormingsactiviteit in aanmerking komt voor permanente vorming en voor hoeveel punten.

Het volstaat om uw opleidingen te melden via de applicatie Opleidingsinstituut zodat uw opleidingen in de lijst van erkende cursussen worden opgenomen.

Om in aanmerking te komen voor erkenning betaalt elke organisator een dossierrecht van 1 x de deelnameprijs van de opleiding, met een minimum van 28 euro en een maximum van 800 euro. Alle voorwaarden leest u in de Codex Deontologie voor Advocaten (hoofdstuk II.3 Permanente vorming).

Om erkenning te verkrijgen, richt u als kandidaat-erkende opleidingsinstelling uw verzoek via een aangetekende brief aan de Orde van Vlaamse Balies.

Aanvraagformulier

Download het aanvraagformulier om een erkende opleidingsinstelling te worden. Vul het formulier in en verstuur het aangetekend naar de Orde van Vlaamse Balies

Download aanvraagformulier

Data erkenningscommissie

Eerstvolgende vergadering erkenningscommissie

maandag 21 november

Erkende opleidingsinstellingen

   
   
              Logo Portalus Video          
 


      Logo KMO Campus           


               
 

Veelgestelde vragen